luni, 11 ianuarie 2010

ROMANIA-PRIMUL LOC IN EUROPA IN PRIVINTA ABANDONULUI COPIILOR


În România, cazurile copiilor supuşi unor tratamente inumane, abandonaţi în spitale sau pur şi simplu aruncaţi la gunoi de propriii părinţi sunt din ce în ce mai frecvente. Una dintre cauze este sărăcia, iar indiferenţa comunităţii amplifică astfel de drame. Ultimul studiu UNICEF plasează România pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte abandonul copiilor. Cauzele sunt lipsa de informare şi de educaţie a părinţilor, limitarea accesului la servicii medicale şi sociale de bază, atitudinile şi comportamentele discriminatorii, precum şi sărăcia. Un alt studiu UNICEF arată că, anul trecut, aproape 95% dintre copiii dispăruţi în ţara noastră au fugit de acasă din cauza familiei.
La începutul anului 2007, 74.000 de copii erau în îngrijirea statului. Dintre aceştia, 26.000 erau instituţionalizaţi, iar 48.000 erau incluşi în programe de asistenţă maternală.

2 comentarii:

  1. Din pacate nivelul educatiei in Romania este destul de scazut si din aceasta cauza se produc atatea cazuri de acest gen...sa speram ca odata cu trecerea timpului mentalitatea romanilor se va schimba si numarul acestor cazuri vor scadea..

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar aceasta problema este una majora la noi in tara si de aceea trebuie sa facem ceva in acest sens!sper din tot sufletul sa reusim..

    RăspundețiȘtergere