luni, 11 ianuarie 2010

CARACTERISTICILE MAMELOR CARE ISI ABANDONEZA COPIII


Analiza caracteristicilor mamelor ce şi-au abandonat copii a arătat că: 28% erau sub 20 de ani la naşterea copilului; 42,2% erau analfabete şi 27% cu şcoala generală neterminată; nivelul socio-ecomomic foarte scăzut caracterizează aproape 80% dintre mame; 85% dintre mame au venituri nesigure.
Respingerea copilului este mult mai pronunţată la mamele cu abandon în maternitate care au şi o decizie mai fermă de a da copilul în adoptie, faţă de mamele ce îşi abandonează copiii în spitalele de pediatrie, pe care le consideră ca fiind alternative mai bune pentru creşterea copilului, iar prezenţa lor alături de copil ca facultativă.
Mamele care şi-au abandonat copiii în spitalele de pediatrie sunt mai sarace, mai puţin educate decat cele care şi-au abandonat copii în maternitate. Ele percep spitalul ca un stabiliment pentru creşterea copilului şi nu neapărat pentru abandonul lui. De multe ori ambii părinţi au convingerea că în spital copilul lor este bine îngrijit, iar prezenţa lor alături de copil o considera mai putin importantă. De multe ori ei revin la spital doar la insistenţele serviciilor de protecţie.
Nu în ultimul rând, mai mult de jumatate dintre mame au auzit cel puţin de o metodă contraceptivă modernă pentru a preveni sarcina nedorită. Pilula, steriletul şi medodele injectabile sunt cele mai cunoscute (în această ordine). Utilizarea lor însă este mult mai scazută.

2 comentarii:

  1. Intr-adevar aveti dreptate...caracteristicile mamelor care isi abandoneaza copiii sunt distincte de ale mamelor obisnuite

    RăspundețiȘtergere
  2. Da aceste femei care si-au abandonat copii...nu acele femei care din motive bine intemeiate nu au putut sa-si creasca copii ex:parinti morti intr-un accident rutier parinti condamnati la inchisoare parinti separati de copii de cineva dintr-o institutie legala(armata politia ..).....ar trebui sa li se faca si o expertiza psihiatrica dar si parintii acestor femei!
    fiecare copil abandonat isi va alege singur drumul si daca v-a accepta sa fie de utilitate pt societate este f bine insa cred ca nu putem sa avem mari pretentii de la acesti copii!Mai sper ca acesti copii abandonati sa NU repete greseala parintilor!

    RăspundețiȘtergere